Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Proces The Pond: 18 en 21 jaar cel voor moord op Geens

Proces The Pond: 18 en 21 jaar cel voor moord op Geens

Het Hof van Assisen in Leuven heeft Davy Van Vreckem veroordeeld tot 21 jaar cel voor de moord op Stéphane Geens, de eigenaar van The Pond in Dilbeek. Stephanie Janssens krijgt 18 jaar cel. Ze schoten in september 2015 Geens met vijf kogels dood toen die hun appartement boven The Pond binnendrong. Volgens het Hof ontbreekt het de beschuldigden aan schuldinzicht en spijt.

Tegen de twee werden vanochtend celstraffen van 18 jaar gevorderd. Stephanie Janssens krijgt die straf, Davy Van Vreckem 21 jaar cel. De procureur vond de kans op recidivisme bij de twee klein, maar waarschuwde wel voor hun antisociale en narcistische persoonlijkheden. Volgens het Hof toonde het koppel ook onvoldoende schuldinzicht. In het arrest staat dat de beschuldigden handelden vanuit 'ongebrijpelijke motieven'. Voor beiden werden wel verzachtende omstandigheden in acht genomen. 

Op 22 september 2015 drong Geens het appartement van het koppel, gelegen boven zijn zaak, binnen. De weken ervoor zou Geens meerdere keren ruzie hebben gehad met hen, onder meer omdat hij hen verdacht van diefstal. In het appartement werd de man met vijf kogels uit twee verschillende wapens doodgeschoten. Janssens schoot vier keer op Geens, Van Vreckem zeker één keer. Het openbaar ministerie vond dat de verdachten geen doorgewinterde criminelen die koelbloedig hebben afgerekend met hun slachtoffer. De overtuiging om Geens te vermoorden groeide volgens de procueur pas tijdens de escalerende ruzie.