Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Proces treinramp Buizingen: Infrabel stelt zich burgerlijke partij

Proces treinramp Buizingen: Infrabel stelt zich burgerlijke partij

Op het proces over de treinramp in Buizingen heeft Infrabel zich burgerlijke partij gesteld tegen de NMBS en de treinbestuurder die vervolgd wordt. Opvallend, want Infrabel staat op het proces zelf terecht voor nalatigheid. De spoorwegbeheerder riskeert een zware geldboete van 650.000 euro. 

Infrabel is van mening dat NMBS en de treinbestuurder fouten hebben begaan die tot de treinramp hebben geleid. Het Openbaar Ministerie nam gisteren tijdens de strafvordering nochtans ook Infrabel zwaar onder vuur. “Er was een volslagen gebrek aan coördinatie en er was geen enkele veiligheidscultuur. Zowel NMBS als Infrabel zijn medeverantwoordelijk voor de treinramp”, klonk het.

Dat Infrabel zich burgerlijke partij stelt, staat volgens de verdediging van de spoorwegbeheerder los van het medeleven voor de slachtoffers. "Betwisten dat Infrabel een fout gemaakt zou hebben hebben, is geen teken van gebrek aan respect voor de slachtoffers", beweert Laurent Kennes, de advocaat die Infrabel verdedigt. “Als Infrabel zelf schade heeft geleden door een fout van een andere partij, hebben we het recht om een vergoeding te vragen.”