Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Proefproject moet schoolomgeving SGI Lennik verkeersveiliger maken

Proefproject moet schoolomgeving SGI Lennik verkeersveiliger maken

Met de invoering van zogenaamde school- en fietsstraten zal de schoolomgeving van het Sint-Godelieveinstituut verkeersveiliger gemaakt worden. De maatregelen werden gisterenavond voorgesteld tijdens een informatievergadering van het gemeentebestuur.

Vlakbij de school parkeren in de Schapenstraat en de Doelestraat zal niet meer mogelijk zijn tijdens de aanvang en het einde van de schooldag. Ook tijdens de middagpauze mag je in beide straten enkel stationeren.

Voorts wordt de Palokenstraat een zogenaamde ‘fietsstraat’. Dat betekent dat er een snelheidsbeperking geldt van 30 km/uur. Fietsers mogen ook niet ingehaald worden. Tot slot zal er bij de aanvang en het einde van de schooldag een circulatieplan in werking treden. Daarbij zal onder meer in de Schapenstraat, de Processiestraat en de Kruiskouterstraat enkel eenrichtingsverkeer mogelijk zijn. Het voorstel zou nog deze maand worden toegepast en geëvalueerd worden op het einde van het schooljaar. 

De omwonenden stelden zich gisteravond vragen bij de haalbaarheid van dit plan dat trouwens werd uitgewerkt door een studiebureau. Ook werden maatregelen gevraagd voor tijdens de voetbalwedstrijden in het weekend.