foto.jpg

Raad van State heeft vragen bij verkaveling Beigemveld in Grimbergen

vrij 11 sep 2020

De Raad van State vernietigt het besluit van de gemeente Grimbergen in verband met de wegenis van de verkaveling Beigemveld. Buurtbewoners zien dat als een voorlopige overwinning in hun juridische strijd tegen het project van bijna 200 woningen en appartementen dat projectontwikkelaar Matexi er wil realiseren. 

Volgens de Raad van State heeft de gemeente Grimbergen onvoldoende rekening gehouden met de aansluiting van de verkaveling op de bestaande wegen.

Volgens buurtbewoner Gunther Deckers is het nu duidelijk dat deze verkaveling haaks staat op een veilige leefomgeving. Hij  hoopt  dat de lokale politici nu eindelijk de veiligheid van bewoners, fietsers en voetgangers boven het belang van een projectontwikkelaar gaan plaatsen.

"De beperkte breedte van de Kruipstraat en de afwezigheid van een voet-en fietspad is zeer onveilig", zegt Diederik Tuypens. 

Volgens meester Konstantijn Roelandt, de raadsman van de buurtbewoners heeft deze beslissing van de Raad van State  ook al onmiddellijke gevolgen voor de onderliggende verkavelingsvergunning voor de eerste 82 woningen, een vergunning die door de Raad voor Vergunningsbetwistingen was vernietigd.