Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ring tussen Jette-Zellik meest verzadigde weg van het land

Ring tussen Jette-Zellik meest verzadigde weg van het land

Het stukje Ring rond Brussel tussen Jette en Zellik is de meest verzadigde weg in ons land.  Dat meldt De Morgen op basis van een overheidsrapport van het departement Mobiliteit en Openbare Werken.  

Dagelijks staat er 168 kilometer file op de Vlaamse wegen.  Een stijging met 20% in vergelijking met 2012.  De stijging is niet te wijten aan een toename van het verkeer, dat blijft status quo, maar wel door een toename van het aantal ongevallen en wegwerkzaamheden en de slechte weersomstandigheden. 

Het meest verzadigde stuk weg is de Ring rond Brussel tussen het UZ Brussel (Jette) en Zellik. Op een verzadigingsschaal van 0 tot 10, waarbij 10 volledig benut voorstelt, heeft dit stukje Ring rond Brussel een waarde van 16. 

Naast de klassieke files duiken er voor het eerst ook nieuwe knelpunten op zoals op de E19 Brussel-Antwerpen tussen Machelen en de parking in Peutie. Om een betere doorstroming te bewerkstelligen wil minister van Mobiliteit meer gebruik maken van variabele verkeersborden om de snelheid aan te passen.