Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Scholen omgeving luchthaven treffen veiligheidsmaatregelen

Scholen omgeving luchthaven treffen veiligheidsmaatregelen

Net na de aanslagen werd omwille van veiligheidsmaatregelen beslist om alle scholen in de buurt dicht te houden. Maar in het Koninklijk Atheneum in Zaventem, op een boogscheut van de luchthaven, werden alle leerlingen naar huis gestuurd omdat er aanvankelijk noodopvang werd voorzien. In Vilvoorde gaan morgen alle scholen dicht. 

Het Atheneum in Zaventem ging vanmorgen al dicht omdat het auditorium aanvankelijk zou gebruikt worden voor de noodopvang. “Maar die plannen werden uiteindelijk bijgestuurd. Een groot deel van de leerlingen werd intussen al opgehaald door de ouders. Alles is zeer rustig verlopen”, vertelt Hilde Walraevens, directrice van het Koninklijk Atheneum in Zaventem. Op het tijdstip van de bomaanslagen, trokken veel leerlingen richting het Atheneum. De school ligt op enkele honderden meters van de luchthaven. Iedereen die iets zag of hoorde, krijgt professionele hulp van het CLB.

Scholen in Vilvoorde morgen dicht

In Vilvoorde gaan morgen alle scholen uit voorzorg dicht. De centra voor volwassen- en deeltijds onderwijs schrappen vanavond al de lessen. De scholen blijven ook gesloten voor verenigingen die gebruik maken van de infrastructuur van de scholen.