Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Slachtoffers Zaventem krijgen hogere morele schadevergoeding

Slachtoffers Zaventem krijgen hogere morele schadevergoeding

De slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek krijgen een hogere en morele schadevergoedinng. Ze zullen ook sneller uitbetaald worden. Daarover hebben de federale regering en de verzekeringsmaatschappijen de voorbije dagen een akkoord bereikt. 

Vorige week ontstond er commotie over het feit dat veel slachtoffers nog geen geld gekregen hadden. Zo bleek dat slechts  18 % van de geraamde schade voor Zaventem en 8% voor Brussel reeds was uitbetaald. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) reageerde bijzonder scherp op het getalm van de verzekeringsmaatschappijen.

De voorbije weken zaten Maggie De Block, minister van Justitie Koen Geens en premier Michel rond de tafel met de sector. De verzekeringen beloven nu sneller uit te betalen en beter te communiceren met de slachtoffers. Bovendien zal de vergoeding voor wie een morele schadevergoeding krijgt (en meer dan 10% invaliditeit heeft overgehouden aan de aanslagen) het dubbele bedragen van wat aanvankelijk voorzien was.