Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sminate voorzitter Vlaams Parlement?

Sminate voorzitter Vlaams Parlement?

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement komt om 11 uur samen om een nieuwe voorzitter van het Vlaams Parlement voor te dragen. Het is de grootste partij, N-VA, die dat in principe mag doen. Eén van de namen die circuleren is die van Nadia Sminate, Vlaams parlementslid uit Londerzeel.

De nieuwe voorzitter van het Vlaams Parlement volgt Kris Van Dijck op, die gisteren ontslag nam nadat hij door P-magazine beschuldigd werd van sociale fraude. Waarnemend parlementsvoorzitter Filip De Winter van Vlaams Belang heeft vanochtend het Uitgebreid Bureau samengeroepen om zich te buigen over de opvolging.

Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele en N-VA-fractieleider Matthias Diependaele zijn de grootste kanshebbers op de stoel van parlementsvoorzitter, maar ook de naam van Nadia Sminate wordt genoemd. De voormalige burgemeester van Londerzeel zetelt sinds 2014 in het Vlaams Parlement en is momenteel derde ondervoorzitter van het parlement, na Filip De Winter van Vlaams Belang en Joke Schauvliege van CD&V.