Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Snelheidsduivels op nieuwe Dansaertlaan

Snelheidsduivels op nieuwe Dansaertlaan

De nieuwe Dansaertlaan nodigt uit tot snel rijden. Dat blijkt uit cijfers van de politiezone Dilbeek. Bij een snelheidscontrole afgelopen weekend reed maar liefst 3 op de 10 gecontroleerde wagens te snel. De gemeente Dilbeek overweegt trajectcontrole.

Op 18 februari startte de heraanleg van de Dansaertlaan, een drukke invalsweg tussen Sint-Agatha-Berchem en Groot-Bijgaarden. Zo wordt een nieuw fietspad aangelegd en het wegdek vernieuwd. Dat nieuwe asfalt nodigt volgens de buurt uit tot snel rijden.

“Op 10 augustus controleerden wij - op vraag van de buurtbewoners - de snelheid op het nieuw aangelegde deel van de Dansaertlaan. Van de 645 gecontroleerde voertuigen reden er 190 te snel. Dit is maar liefst 30%. De straat werd dan wel opnieuw aangelegd, het snelheidsregime van 50 km/u bleef ongewijzigd”, zegt de politie van Dilbeek.

De hoogst gemeten snelheid was 88 kilometer per uur. Snelheidsduivels zijn een oud zeer op de Dansaertlaan. Volgens de gemeente laten vooral autobestuurders die bergaf richting Dilbeek rijden zich verleiden tot te snel rijden. De gemeente denkt dat trajectcontrole de oplossing is. Het bekijkt of de aankoop van de camera’s in de meerjarenplanning past. De politie van Dilbeek laat intussen weten te zullen blijven controleren op snelheid.

Foto: gemeente Dilbeek