Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Spectaculaire werkzaamheden aan station Liedekerke

Spectaculaire werkzaamheden aan station Liedekerke

Dit weekend zette Infrabel aan het station van Liedekerke twee zware kranen in - waaronder eentje van 700 ton - om vier brugdekken te plaatsen. Doel is een nieuwe autotunnel onder de treinsporen die voor veiliger en vlotter verkeer moet zorgen.

De opdracht voor de bouwvakkers is niet min. Ze moeten vier brugdekken van 45 ton onder de sporen plaatsen. De moeilijkheid daarbij is dat de bovenleidingen in de weg hangen. “Die werden eerst buiten spanning getrokken. Daar zit immers zo’n 3000 volt op. Vervolgens hebben we de bovenleiding opzij getrokken om de brugdekken tussen te schuiven”, verduidelijkt Leslie Buyle van Infrabel.

Het doel van deze spectaculaire werkzaamheden is een nieuwe autotunnel. Die zal twee voordelen hebben. “De nieuwe tunnel is breder dan de vorige. En aan beide kanten wordt ook een toegang gebouwd tot de perrons”, aldus Buyle. De huidige autotunnel verdwijnt niet, maar wordt een fietstunnel. Infrabel en Wegen en Verkeer investeren elkaar 750.000 euro in dit project. Tegen 2016 moet de werkzaamheden voltooid zijn.