Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportoase De Lijster opent begin mei de deuren

Sportoase De Lijster opent begin mei de deuren

Sportoase De Lijster in Londerzeel opent begin mei de deuren. Naast zwembaden komen er onder meer ook twee sporthallen, een fitness en een wellness. Sportoase mikt op jaarlijks 180.000 bezoekers. RINGtv ging vandaag op werfbezoek.

In 2016 ondertekende de gemeente Londerzeel een overeenkomst met Sportoase voor de renovatie en uitbating van het zwembad voor 30 jaar. Anderhalf jaar na de start van de werken is de volledige verbouwing zo goed als klaar. Sportoase wil van De Lijster z’n uithangbord maken en investeert 17 miljoen euro in het sportcomplex. Dat zal bestaan uit een 25 meter-bad, een instructiebad met beweegbare bodem, een recreatiebad en een badzone voor de allerkleinsten.

Naast zwemmen komen er ook uitgebreide wellnessfaciliteiten met sauna’s en een stoombad. Verder is er ook 300 vierkante meter voorzien om te fitnessen en telt het complex twee sporthallen, één van 1430 vierkante meter en één van 1320 vierkante meter. De andere ruimtes worden ingericht als gevechtssportzaal, indoor cyclingruimte en danszaal. Na de inspanningen zullen sportievelingen krachten kunnen opdoen in de brasserie met terras.

Op zaterdag 4 mei opent het zwembadgedeelte voor het eerst de deuren. Vanaf zondag 5 mei er ook gesport worden.