platform_1.png

Spottersplatformen vieren 1ste verjaardag

don 18 apr 2019

Exact één jaar geleden werden twee spottersplatformen ingehuldigd rond de luchthaven van Zaventem. Vinden de liefhebbers één jaar na de inhuldiging de platformen nog steeds de ideale locatie om vliegtuigen te fotograferen? RINGtv ging mee spotten.

Voor de locatie en het ontwerp van de spottersplatformen in Steenokkerzeel en Nossegem bevroeg de luchthaven 1.700 spotters.  Al vrij snel werden de platformen een succes met heel wat dagjestoeristen.Maar zijn die platformen echt een meerwaarde? “Toch wel, je zit op een veilige omgeving en je hebt een mooi zicht. Je zit wat hoger. Ik vind dat wel tof,” zegt spotter Stef Van Damme.

Anderen zien ook minpunten. “De platformen bevinden zich in het midden van de landingsbaan. Sommigen fotograferen vliegtuigen liever in volle landing. Dan hebben ze geen storende achtergrond. Maar het initiatief op zich is uitstekend. Er zijn weinig luchthavens die platformen hebben,” zegt vliegtuigspotter Ludwig Dockx uit Halle.

Vooral tijdens Europese toppen of staatsbezoeken aan ons land trekken de platformen spotters vanuit heel Europa. Sommige spotters willen zelf nog een derde platform. Eén die uitgeeft op de meest noordelijke landingsbaan.