Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stakingsdreiging van de baan bij Brussels Airport

Stakingsdreiging van de baan bij Brussels Airport

De vakbonden bij Brussels Airport hebben hun stakingsaanzegging voorlopig in de koelkast gestopt. De luchthavenuitbater gaat enkele  maatregelen nemen om tegemoet te komen aan het personeelstekort.

De onrust was ontstaan na het ontslag van twee luchthaveninspecteurs anderhalve week geleden. Volgens Brussels Airport hadden de twee de veiligheidsprocedures niet gerespecteerd en zouden ze niet correct gereageerd hebben toen een indringer op de tarmac was terecht gekomen. De veiligheidsinspecteurs werden onmiddellijk door Brussels Airport ontslagen omdat ze ernstige en onaanvaardbare fouten hadden gemaakt. 

Maar volgens de bonden was het incident het gevolg van een menselijke fout.  Brussels Airport investeerde een tijd geleden in een nieuw en hoogstaand beveiligingssysteem. Maar dat mist zijn doel door een gebrek aan personeel en een degelijke opleiding, zeggen de bonden die na het incident meteen een stakingsaanzegging indienden.

Maar die wordt voorlopig ‘on hold’ gezet na een overleg gisteren tussen bonden en directie. Er komen extra mensen en er wordt meer opleiding voorzien.