2018_nmbs_station_liedekerke.jpg

Stationsomgeving Liedekerke genomineerd voor Prijs Publieke Ruimte

zon 10 maa 2019

De ‘Prijs Publieke Ruimte’ wordt mogelijk toegekend aan de stationsomgeving van Liedekerke. Het project is één van de vijf genomineerden en wordt nu al geroemd, omdat de omgeving een ware transformatie onderging bij de renovatie van het stationsgebouw.

Vijf projecten uit Kortrijk, Hooglede, Antwerpen, Wetteren en Liedekerke maken kans op de Prijs Publieke Ruimte. De prijs is een initiatief van Infopunt Publieke Ruimte dat jaarlijks de beste openbare ruimte in ons land bekroont.

De stationsomgeving van Liedekerke is genomineerd voor de prijs, omdat de jury vindt dat de omgeving vroeger een banale, alledaagse plek was en nu is getransformeerd tot een aantrekkelijke toegangspoort voor de gemeente en een aangename opstapplek voor alle pendelaars. “Het is een mooi voorbeeld van een moderne mobiliteitsknoop ingebed in een overtuigend groenblauw netwerk”, weet het Nieuwsblad van de jury.

Onafgewerkt
Opvallend is dat het station en de omgeving nog altijd niet volledig zijn afgewerkt. De jongste deadline van 3 maart werd opnieuw niet gehaald. Wanneer het station volledig klaar zal zijn, is niet geweten. Het project is al voor de tweede keer genomineerd voor een prijs.