Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Steunfonds moet Halse carnavalsgroepen door coronacrisis loodsen

 

Steunfonds moet Halse carnavalsgroepen door coronacrisis loodsen

Verschillende carnavalisten en carnavalsgroepen uit Halle hebben samen een steunfonds opgericht, het 'Blaa Ettekes Fonds' of het Blauwe Hartjesfonds. Het fonds moet de Halse carnavalsgroepen door de coronacrisis loodsen. In het fonds zit momenteel zo'n 16.000 euro. De helft daarvan wordt binnenkort onder Halse groepen verdeeld.

Door het coronavirus ligt het Halse carnavalsleven al bijna anderhalf jaar zo goed als volledig stil. De bekende carnavalist Ronny De Facteur verkocht blauwe hartjes om de carnavalsgroepen een hart onder de riem te steken. Daarop volgden nog enkele acties en werd een steunfonds opgericht, waarin momenteel zo’n 16.000 euro zit. De helft van dat bedrag wordt volgens een bepaalde verdeelsleutel onder de groepen verdeeld. Op een deel van het overblijvende bedrag kunnen groepen beroep doen als ze ernstige en dringende financiële moeilijkheden hebben.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!