arkvanpollare4.jpg

'Stop met het dumpen van dieren aan onze deur,' smeekt Ark van Pollare

vrij 24 apr 2020

In Lennik worden er dieren gedumpt aan dierenasiel de Ark van Pollare. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het asiel vraagt mensen dat niet meer te doen en vreest zelfs voor haar voortbestaan. "Stop alsjeblieft met het dumpen van dieren voor onze deur," zegt oprichter Hans Lenvain aan RINGtv.

De voorbije weken zijn een aantal hanen en ganzen gedumpt aan de Ark van Pollare. Maar het is niet zo vanzelfsprekend voor het dierenasiel om die dieren zomaar op te vangen. Voor hanen bijvoorbeeld is er eigenlijk een wachtlijst. De achtergelaten dieren lopen vrij rond in de buurt van het asiel, wat voor niemand een goeie zaak is. “Ze berokkenen schade aan de akkers van de landbouwers in de buurt,” klinkt het. Ook zorgen ze mogelijk voor gevaarlijke situaties op de Assesteenweg.

Een tijdje geleden werden nog twee hangbuikzwijnen gedumpt aan de Ark van Pollare. Na veel moeite konden medewerkers één van de twee dieren vangen.  

Toekomst
De Ark van Pollare hekelt de situatie en wijst er op nu een goeie verstandhouding te hebben met alle buren en dat zo te willen houden. Bovendien verkeert het asiel in de laatste fase om de omgevingsvergunning in orde te brengen en mag er dus niks fout lopen.