Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Straatlampen branden al maanden dag en nacht aan Weerdse stationsparking

Straatlampen branden al maanden dag en nacht aan Weerdse stationsparking

Wie geregeld aan de recent heraangelegde parking van het station van Weerde passeert, zou zweren dat de elektriciteit goedkoop is dezer dagen. De straatverlichting brandt er namelijk onafgebroken sinds de werken eindigden in de lente. De NMBS laat weten dat ze met de zaak bezig is.

De vernieuwing van het stationsplein in Weerde werd begin maart voltooid na een klein jaar werken. Meer fietsenstalling, dubbelrichtingsfietspaden, meer parkeerplaatsen voor wagens, een nieuw voetpad en meer groen moesten het autoluwe stationsplein aantrekkelijk maken voor de gebruikers. En dat mag blijkbaar in de verf gezet worden: de verlichting brandt er sindsdien dag en nacht.

“We zijn op de hoogte en bekijken om dit zo snel mogelijk op te lossen”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. “Het mag geen excuus zijn natuurlijk maar het gaat wel om led-verlichting. Het verbruik blijft dus nog binnen de perken.” Het probleem zou te wijten zijn aan een defect in de centrale zekeringskast. “Er moet nog een aansluiting gebeuren. Dit zal zo snel mogelijk worden aangepakt”, aldus nog Temmerman.