Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Streng katholieke school opent deuren in Overijse

Streng katholieke school opent deuren in Overijse

In Maleizen, in Overijse, opent volgend schooljaar een streng katholieke school de deuren. De school grijpt terug naar de oude catechismus. Maar nog voor de start krijgt de school al heel wat kritiek. Ook vanuit de katholieke onderwijskoepel. 

Zeer streng en zeer katholiek. Zo kan je de nieuwe secundaire school Sint-Ignatius in Maleizen omschrijven. Op 1 september start de eerste les, na een misviering. De leerlingen leren er in de godsdienstles de Mechelse catechismus die dateert van voor het tweede Vaticaans concilie begin jaren ‘60. Dat moest de kerk eigentijdser maken. Maar  daar wil Sint-Ignatius niet van weten.

“Jammer want het tweede Vaticaans concilie had net de bedoeling om in dialoog te treden met andere godsdiensten en laat net dat één van de uitdagingen zijn van onze actuele maatschappij”, reageert Lieven Boeve van de Katholieke Onderwijskoepel.

Boeve stelt zich ook vragen over de strategie die de school volgt. “Het katholieke afzonderen van de wereld omdat je het met de wereld niet eens bent, is geen goede strategie. Wij willen voluit de uitdagingen aangaan van onze samenleving door ermee in dialoog te treden. Niet door ons af te sluiten”, aldus Boeve.