Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Streng politiereglement voor nieuwjaarsfuif Lennik

Streng politiereglement voor nieuwjaarsfuif Lennik

De Lennikse politie zet 21 manschappen en drugshonden in tijdens de nieuwjaarsfuif van de KLJ van Sint-Martens-Lennik. De jeugdvereniging verwacht tussen de 3000 en 4000 feestvierders. Om incidenten te voorkomen heeft de gemeente Lennik een bijzonder politiebesluit goedgekeurd.

 

 

De KLJ organiseert de nieuwjaarsfuif al voor de 18de keer, maar koos dit jaar voor een nieuwe locatie langs de Lombeeksesteenweg. Volgens de brandweer mogen er maximaal 2600 feestvierders tegelijk in de tent aanwezig zijn. Maar de jeugdvereniging verwacht tussen de 3000 en 4000 fuivers.

De KLJ zet zelf de hele nacht 60 vrijwilligers in en doet een beroep op een veiligheidsfirma. Daarnaast heeft de gemeente een streng politiereglement uitgevaardigd. De fuif moet om 6u 's morgens stoppen. Spuitbussen, vuuwerk en schadelijke stoffen zijn verboden in de buurt van de fuif. Op het hele grondgebied van Lennik mag niemand sterke drank, meer dan 22 graden, bij zich hebben of verkopen. Overtreders riskeren een GAS-boete. De politiezonde Pajottenland zet ook extra manschappen en drugshonden in.