Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Taalmaatjes verlengd wegens succes

Taalmaatjes verlengd wegens succes

In Zaventem krijgt 'Taalmaatjes', het project waarbij jongeren anderstalige kinderen Nederlands leren, een verlengstuk vanaf februari. Kleine taalteams leerden en speelden in de eerste sessie van het project 10 woensdagnamiddagen lang om vertrouwd te raken met onze taal. Met goed gevolg!

Taalmaatjes is een project dat inzet op informeel (spelend) leren met de nadruk op interactie en oefenkansen Nederlands voor leerlingen uit het eerste leerjaar in Zaventem. Kleine taalteams met 6 kinderen per begeleider legden gedurende tien weken op woensdag een groepstraject af, met focus op spreken en lezen, vanuit spel, creatieve opdrachten, lees- en voorleesmomenten en interactie met elkaar.

Zaventems schepen voor integratie Hamid Akaychouh (CD&V): “We zagen de kinderen openbloeien. Ze komen graag , durven spreken en nemen initiatief omdat ze zich op hun gemak voelen. We hadden wekelijks gemiddeld 16 deelnemers. Ook de ouders worden betrokken bij het project en zijn welkom om mee te spelen. We plannen onze volgende reeks Taalmaatjes van 5 februari t.e.m. 13 mei.”