Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Talentendag bij SK Londerzeel

 

Talentendag bij SK Londerzeel

De competities in het voetbal liggen al sinds oktober stil. Met veel hoop kijken voetbalclubs dan ook uit naar volgend seizoen. Bij SK Londerzeel bereiden ze dat seizoen voor met een talentendag. Afgelopen zondag waren spelers uit heel de regio welkom in het Eeckelaersstadion.

De coronacrisis is voor heel wat clubs de aanleiding om hun werking grondig door te lichten. Bij Londerzeel is dat niet anders. “Jeugdspelers laten doorgroeien naar de eerste ploeg is ons doel, maar niet evident omdat we op een vrij hoog niveau spelen”, zegt technisch verantwoordelijke voor de jeugdopleidingen Erik Van Langenhove. “Daarom willen we de jeugdwerking naar een hoger niveau tillen. We hebben een samenwerking opgestart met KV Mechelen. Zij gaan onze jeugdwerking ondersteunen. Verder komt er ook een bewegingscoach bij en een fysiektrainer.”

Ook de talentendag afgelopen zondag maakt deel uit van de nieuwe aanpak. “Het is niet makkelijk om het te organiseren in deze coronaperiode, maar we vinden het belangrijk voor onze rekrutering”, gaat Van Langenhove verder. “Iedereen wordt verdeeld in bubbels van tien spelers. In de jongste categorieën gaan we voor een brede instroming, vanaf 10 jaar gaan we toch iets selectiever te werk. We gaan dan vooral kijken hoe spelers bewegen en over welke voetbaltechnische bagage ze beschikken.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!