Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ten vroegste dinsdag opnieuw passagiersvluchten van en naar Zaventem

Ten vroegste dinsdag opnieuw passagiersvluchten van en naar Zaventem

De luchthaven van Zaventem zal ten vroegste dinsdag opnieuw opengaan voor reizigers. Nu de onderzoeksdaden van het gerechtelijk onderzoek zijn afgerond, is Brussels Airport Company gestart met de voorbereidingen voor een gedeeltelijke heropstart van de passagiersvluchten. 

 

Luchthaven werkt aan gedeeltelijke heropstart
Brussels Airport Company bestudeert momenteel een tijdelijke oplossing om de passagiersvluchten op de luchthaven gedeeltelijk te laten hervatten, rekening houdend met de nieuwe veiligheidsmaatregelen voor luchthavens die de federale regering heeft beslist. Passagiersvluchten zouden niet voor dinsdag 29 maart 2016 herstarten.

Ingenieurs onderzoeken stabiliteit en informaticasystemen

Een beperkt team van ingenieurs en technici van Brussels Airport Company krijgt toegang tot het terminalgebouw dat dinsdag 22 maart 2016 getroffen werd door twee terroristische bomaanslagen die de luchthavengemeenschap en het hele land hebben geschokt. Het team zal onderzoeken hoe het met de stabiliteit van het gebouw gesteld is, of alle informaticasystemen functioneren, de materiële schade opmeten en analyseren op welke manier de terminal gerenoveerd moet worden.

Perimeter blijft gelden

De perimeter rond de luchthaven blijft gelden. Behalve bevoegd personeel van de luchthaven mag niemand het luchthaventerrein betreden waar de explosies hebbn plaatsgevonden. De federale politie en security agenten blijven een strikte identiteitscontrole aan de toegangszone van de luchthaven uitvoeren.