Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Terroristen wilden wellicht meer bommen laten ontploffen op Zaventem

Terroristen wilden wellicht meer bommen laten ontploffen op Zaventem

Bij een huiszoeking in Schaarbeek zijn gisteravond een spijkerbom, chemische producten en een IS-vlag gevonden. De huiszoeking volgde na een cruciale tip van een taxichauffeur die, na het verspreiden van de foto van de mogelijke verdachten, de politie contacteerde. Hij had de mannen herkend als de klanten die hij dinsdagmorgen naar de luchthaven had gebracht.  

De taxichauffeur kon de politie vertellen waar hij de mannen had opgepikt. Volgens verschillende media waren de mannen boos omdat hij hen kwam ophalen met een gewone taxi terwijl ze een grotere hadden gevraagd. Daardoor konden ze slechts 3 van de 5 koffers meenemen. De chauffeur mocht ook niet helpen bij het uitladen van de koffers.  

Na de tip voerden de speurders onmiddellijk een huiszoeking uit in Schaarbeek. De volledige omgeving werd daarbij afgezet. In het huis werden dus chemische producten, een spijkerbom en een vlag van islamitische Staat gevonden. Wellicht werd deze woning dus gebruikt om de aanslag voor te bereiden. De vondst van de spijkerbom doet vermoeden dat de daders dus nog meer schade wilden aanrichten in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem.

Kort na middernacht was de huiszoeking afgelopen en werd de veiligheidszone opgeheven. Wel bleef het gerechtelijk labo nog uren ter plaatse om sporen te verzamelen in de woning.