Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tientallen tips over verdachte derde aanslag Zaventem

Tientallen tips over verdachte derde aanslag Zaventem

De nieuwe beelden van de derde verdachte van de aanslag op Zaventem, de man ‘met het hoedje’, heeft al enkele tientallen tips opgeleverd.

De politie verspreidde gisteren nieuwe beelden over de derde verdachte van de aanslag op 22 maart in de luchthaven van Zaventem. De man was samen met Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui in de vertrekhal. Deze twee laatste bliezen zichzelf op. De derde verdachte deed dat niet. Door de eerste explosies werd de derde verdachte weggeblazen waardoor zijn bompakket onaangeroerd is gebleven.

In de nieuwe video is te zien welk parcours de man heeft afgelegd na de aanslag. De vluchtroute liep van Brussels Airport tot aan het kruispunt van de Brabançonnelaan en de Notelaarsstraat in Schaarbeek. (Bekijk ook de reportage: ‘Parket verspreidt nieuwe beelden van de man met het hoedje’)

Het parket hoopt dat door het vrijgeven van de route, bedrijven en instellingen langs het parcours ook hun bewakingsbeelden even doornemen. Die camera’s beschikken mogelijk over belangrijk beeldmateriaal die kunnen leiden tot de identificatie van de derde verdachte. De nieuwe oproep heeft alvast enkele tientallen nieuwe tips opgeleverd.

Getuigen kunnen zich melden op het gratis nummer 0800 30300. Tips zijn ook welkom via opsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt gewaarborgd.