Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tijl uit Liedekerke wint reuzegrote paashaas van RINGtv

Tijl uit Liedekerke wint reuzegrote paashaas van RINGtv

Een reuzegrote paashaas in chocolade. Dat is het prachtige geschenk dat de kijkers van RINGtv konden winnen als ze het correcte gewicht van die paashaas konden raden. Tijl uit Liedekerke deed dat het best en kreeg de gelukkige winnaar het bezoek van Vicky van de bakkerijafdeling van COOVI in Anderlecht, waar de paashaas werd gemaakt.

In COOVI Anderlecht draaien de chocolatiers van de bakkerij-afdeling de voorbije dagen overuren om alle paaseieren en paashazen tijdig klaar te krijgen. Speciaal voor RINGtv maakten ze ook een hele grote paashaas. Tijl Geyssens uit Liedekerke wint de paashaas omdat hij het correcte gewicht kon raden. “Het is een heel mooi exemplaar. De mensen van COOVI hebben er echt wel hun werk van gemaakt. Ik ben heel blij, Pasen kan alvast niet meer stuk.”

De paashaas is een kolos van bijna 11 kilogram. “Ik ga hem zeker niet alleen opeten, maar delen met de familie”, zegt Tijl. “Mijn vrouw is chocoladeliefhebber en ik heb ook twee schatten van peetkinderen. Die zullen daar ook graag hun tanden willen inzetten.”