Toekomstig politiekantoor VIMA wordt eerst vaccinatiecentrum

maa 11 okt 2021

Het vaccinatiecentrum Bolwerk in Vilvoorde sluit vrijdag de deuren. De derde prikken voor de 65-plussers en andere kwetsbare groepen zullen vanaf dan gezet worden in het toekomstige politiekantoor van de zone VIMA aan de Schaarbeeklei. Als alles volgens plan verloopt, opent het vaccinatiecentrum er begin november de deuren.

Na acht lange maanden wordt Het Bolwerk teruggegeven aan de cultuur en de vele verenigingen. “Het vaccinatiecentrum sluit de deuren op 15 oktober. Tot dan kan je een afspraak maken voor je vaccin”, laat het centrum weten. “Inwoners van Machelen en Vilvoorde die hun eerste prik gekregen hebben, krijgen er hun tweede prik nog. Maar ook een eerste prik is nog mogelijk.” Daarna verhuist het centrum naar de voormalige gebouwen van Roche Diagnostics, dat verbouwd wordt tot politiekantoor. Maar omdat de politiezone VIMA er pas begin 2022 zijn intrek kan in nemen doet het tot dan dienst als vaccinatiecentrum.

Ook de plannen voor een tentenkamp aan het Bolwerk lag op tafel, maar dat leek minder geschikt. In het toekomstige politiekantoor is veel ruimte en zijn alle noden voorzien. Boven is er een onder- en bovengrondse parking en een bushalte voor de deur. Het ligt tot slot centraal tussen Vilvoorde en Machelen, waardoor het voor heel wat inwoners makkelijk bereikbaar is. Als alles volgens plan verloopt, opent het vaccinatiecentrum er op 8 november de deuren.