Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toekomstig politiekantoor VIMA wordt eerst vaccinatiecentrum

 

Toekomstig politiekantoor VIMA wordt eerst vaccinatiecentrum

Het vaccinatiecentrum Bolwerk in Vilvoorde sluit vrijdag de deuren. De derde prikken voor de 65-plussers en andere kwetsbare groepen zullen vanaf dan gezet worden in het toekomstige politiekantoor van de zone VIMA aan de Schaarbeeklei. Als alles volgens plan verloopt, opent het vaccinatiecentrum er begin november de deuren.

Na acht lange maanden wordt Het Bolwerk teruggegeven aan de cultuur en de vele verenigingen. “Het vaccinatiecentrum sluit de deuren op 15 oktober. Tot dan kan je een afspraak maken voor je vaccin”, laat het centrum weten. “Inwoners van Machelen en Vilvoorde die hun eerste prik gekregen hebben, krijgen er hun tweede prik nog. Maar ook een eerste prik is nog mogelijk.” Daarna verhuist het centrum naar de voormalige gebouwen van Roche Diagnostics, dat verbouwd wordt tot politiekantoor. Maar omdat de politiezone VIMA er pas begin 2022 zijn intrek kan in nemen doet het tot dan dienst als vaccinatiecentrum.

Ook de plannen voor een tentenkamp aan het Bolwerk lag op tafel, maar dat leek minder geschikt. In het toekomstige politiekantoor is veel ruimte en zijn alle noden voorzien. Boven is er een onder- en bovengrondse parking en een bushalte voor de deur. Het ligt tot slot centraal tussen Vilvoorde en Machelen, waardoor het voor heel wat inwoners makkelijk bereikbaar is. Als alles volgens plan verloopt, opent het vaccinatiecentrum er op 8 november de deuren.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.