Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tuin Felix De Boeck verwelkomt koeien

Tuin Felix De Boeck verwelkomt koeien

In de boomgaard van Felix De Boeck staan sinds kort twee koeien te grazen. Die maken deel uit van een biodiversiteitsverhaal op het vijf hectare grote ecologische domein in hartje Drogenbos. Het is ook een terugkeer naar vroeger, toen schilder-boer Felix De Boeck koeien had in zijn tuin.

Het initiatief komt er in samenwerking met de gemeente Drogenbos. “Samen met Passage 4 Drogenbos en enkele buurtbewoners wordt ervoor gezorgd dat de koeien dagelijks vers drinkwater krijgen”, zegt Gudrun Dewilde van FeliXart Museum. "Het project heeft ook een educatieve functie. Kinderen kunnen kennis maken met de koeien en meer te weten komen over hoe ze met de dieren moeten omgaan. De buurt wordt gesensibiliseerd en de buurtbewoners die deelnemen aan dit project nemen ook effectief hun verantwoordelijkheid op."

Buurtbewoners die de koeien mee willen verzorgen, kunnen contact opnemen met het FeliXart Museum. De koeien blijven tot oktober in de boomgaard en keren daarna weer terug naar de bioboerderij Dubbeldoel in Gooik. Op het domein in Drogenbos kan je verder ook al wandelen, meewerken in de kruidentuin en proeven van kersen en appelen.