Tuinen blank in Ternat door nieuw voetbalveld

don 15 jan 2015

In Sint-Katharina-Lombeek (Ternat) zijn enkele tuinen onder water gelopen. Volgens de getroffen buurtbewoners is het nieuw aangelegde voetblaveld achter hun tuinen de grote boosdoener. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. 

 

 

 

De gemeente Ternat wil tegen april een nieuw voetbalterrein klaar hebben voor KSKL Ternat. In september is een firma daarom gestart met de aanleg ervan op een stuk landbouwgrond achter de Heidestraat in Sint-Katharina-Lombeek. Niet alle buren waren daar gelukkig mee, ongeveer 15 van hen hebben ook al een bezwaarschrift ingediend bij de provincie. Ze vrezen vooral wateroverlast en lijken daar nu op het eerste gezicht reden toe te hebben. Door de hevige regenval van deze week kwamen een aantal van hun tuinen blank te staan.

Eén van de slachtoffers, Marc De Bisschop, doet in Het Laatste Nieuws zijn verhaal. Zijn tuinhuis liep onder water. 'Ik woon hier al 14 jaar, maar dit is de eerste keer dat we zoiets meemaken. Tot voor kort hadden wij hier nooit problemen. Ik heb zelfs laminaat in mijn tuinhuis laten leggen, omdat het hier zo droog was.' 

Schepen Luc Wachtelaer, die zelf ook in de Heidestraat woont, weerlegt de kritiek. Hij wijst erop dat de hele gemeente afgelopen week onder water stond, ook straten znder voetbalveld. Hij denkt dat sommige buurtbewoners dit geval aanhalen om hun slag thuis te halen, maar volgens hem ligt het probleem niet aan het veld, wel aan de massa water.