Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee aanhoudingen voor moord op Frederik Heyvaert in Merchtem

Twee aanhoudingen voor moord op Frederik Heyvaert in Merchtem

De politie heeft 2 personen opgepakt in de zaak van de vermoorde Frederik Heyvaert uit Merchtem. De twee zijn intussen ook aangehouden.  Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Gisteren werd in een bestelwagen op een parking in de August De Boeckstraat in Merchtem het lichaam terug gevonden van Frederik Heyvaert die sinds 15 maart vermist was. Het lichaam had een schotwonde in het hoofd wat dus wellicht wijst op een moord. (Lees ook: 'Lichaam van vermiste Frederik Heyvaert teruggevonden in Merchtem')

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling na een huiszoeking in de Brussegemkerkstraat in de Merchtemse deelgemeente Brussegem. Daar was Frederik Heyvaert voor het laatst gezien. De man bij wie de huiszoeking werd verricht is gearresteerd en werd vanmorgen voor de onderzoeksrechter geleid. Die heeft hem ook aangehouden op verdenking van moord. Er werd in de zaak ook een andere Merchtemnaar van 30 jaar aangehouden. 

De formele identificatie van het lichaam moet nog gebeuren door een autopsie. Maar volgens het parket is daar weinig twijfel over omdat het slachtoffer nog zijn identiteispapieren op zak had en hij ook gevonden werd na aanwijzingen van één van de verdachten. Over het motief van de moord is nog niets bekend. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om een afrekening in het drugsmilieu. Maar dat wordt voorlopig nergens bevestigd.