Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Update: Twee twintigers verdacht van brandstichting in Liedekerkse villa

Update: Twee twintigers verdacht van brandstichting in Liedekerkse villa

Het parket van Halle-Vilvoorde verdenkt twee 20-jarigen uit Roosdaal en Denderleeuw van opzettelijke brandstichting zaterdagavond in een leegstaande villa in de Houtmarktstraat in Liedekerke. De twee worden nog vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Het parket vraagt hun aanhouding.

De brand vernielde het dak en de achterbouw van Villa Maria. Een projectontwikkelaar heeft plannen om de villa, die dateert uit het begin van de 20e eeuw, te restaureren en in de onmiddellijke omgeving appartementen te bouwen. De brandweer had volgens woordvoerder Alain Habils de brand snel onder controle, maar de schade aan het gebouw is bijzonder groot. Er vielen geen slachtoffers.

Een branddeskundige trof zondagmorgen volgens parketwoordvoerder Sabine Lievens verschillende brandhaarden aan, wat wijst op opzettelijke brandstichting. "Er werden in eerste instantie drie verdachten opgepakt. Een mocht na verhoor beschikken omdat hij niet betrokken zou zijn bij de feiten. De twee anderen worden vandaag voor de onderzoekersrechter geleid op verdenking van opzettelijke brandstichting van andermans goederen, zonder vermoedens van menselijke aanwezigheid."