Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vakbonden protesteren tegen privatisering kinderopvang in Leeuw

Vakbonden protesteren tegen privatisering kinderopvang in Leeuw

Na de poetsdienst en de gezinszorg wil de gemeente Sint-Pieters-Leeuw ook de buitenschoolse kinderopvang privatiseren. “Daardoor zouden 23 mensen opnieuw hun baan verliezen”, stellen de christelijke en socialistische vakbond in een gemeenschappelijke mededeling.

Het OCMW in Sint-Pieters-Leeuw wil de diensten voor gezinszorg en de aanvullende thuiszorg privatiseren. Ook de poetsdienst wordt binnenkort uitbesteed. Daardoor verliezen zo’n 49 mensen bij het OCMW hun baan. Als nu ook de buitenschoolse kinderopvang geprivatiseerd wordt staat de teller van ontslagen in amper 3 maanden tijd op 72, zeggen het ACV en het ACOD. Beide vakbonden gaan daarom op 27 april actie voeren aan het gemeentehuis in Sint-Pieters-Leeuw. Die dag zou het schepencollege een principebeslissing nemen over deze beslissing.

De vakbonden betreuren het ook dat het gemeentebestuur over de plannen nog niet gecommuniceerd heeft met het personeel, de vakbonden of de burgers. (Bekijk ook de reportage: ’49 banen wegen bij OCMW Sint-Pieters-Leeuw’) (foto Archief RINGtv)