Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandalen viseren ruiten van wagens, bushokjes en gebouwen

Vandalen viseren ruiten van wagens, bushokjes en gebouwen

Een vrouw uit Ninove is deze week beschoten met een loden balletje toen ze voorbij het station van Liedekerke reed. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Vermoedelijk gaat het om jongeren die gebruik maken van een katapult. Het gaat niet om een alleenstaand feit. De politie van Ninove is een onderzoek gestart.

De vrouw uit Ninove is niet gewond geraakt door het bolletje dat door haar ruit vloog. Toen ze klacht ging indienen bij de politie in Ninove, hoorden ze daar een gekend verhaal. De voorbije weken werden er namelijk zeven gelijkaardige klachten ingediend.

Eind september werd in het Oost-Vlaamse Okegem - een deelgemeente van Ninove die grenst aan Liedekerke - een bushokje beschoten en sneuvelden er ramen van voertuigen, appartementen en een winkel sneuvelden in drie verschillende straten.

In Liedekerke zijn naast de voorbijrijdende wagen ook drie bushokjes beschoten. Twee langs de Affligemsestraat en één langs de Denderstraat. Dat laatste bushokje was zelf twee keer het doelwit.

"Het gaat duidelijk om kwajongensstreken, maar wel erg gevaarlijke. We vermoeden dat de dader of daders gebruik maken van een katapult om de loden balletjes te lanceren, geen vuur- of luchtdrukwapen," klinkt het bij de politie van Ninove. Bij politiezone TARL hebben ze volgens Het Laatste Nieuws geen weet van de feiten.

De politie vraagt om verdachte bewegingen onmiddellijk te melden, zodat de dader of daders op heterdaad betrapt kunnen worden.