Verdachte moord Vilvoorde geeft zich aan in Warschau

zat 5 jan 2019

De verdachte van de moord op een vrouw in Vilvoorde tijdens de eindejaarsperiode heeft zichzelf aangegeven bij de politie van Warschau in Polen. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door Gilles Blondeau, parketwoordvoerder van Halle-Vilvoorde.

Na een aangifte inzake een onrustwekkende verdwijning trof de lokale politie van de zone Vilvoorde-Machelen (VIMA) het lichaam van de 31-jarige Belgische vrouw op 31 december omstreeks 19u30 aan in haar woning in de Hoveniersstraat in Vilvoorde. De wetsdokter en het labo stelden vast dat de vrouw om het leven was gebracht en dat haar lichaam verschillende messteken in het bovenlichaam vertoonde.

De ex-partner van het slachtoffer, een 37-jarige Russische man, werd omwille van de recente echtelijke ruzies en bedreigingen na een liefdesbreuk, meteen als hoofdverdachte beschouwd. De man bleek bovendien ook spoorloos na te feiten. Het parket van Halle-Vilvoorde ontving vrijdag echter de mededeling dat hij zich in Warschau zou hebben aangegeven bij de politie. De aanvraagprocedure om de man uit te leveren aan ons land wordt volgens parketwoordvoerder Blondeau momenteel door de onderzoeksrechter en het parket voorbereid.