Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachten overvallen Sint-Pieters-Leeuw hebben bekend

Verdachten overvallen Sint-Pieters-Leeuw hebben bekend

De twee dertigers die dinsdag werden opgepakt omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij verschillende gewapende overvallen in Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek, zijn door de Brusselse onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Het duo heeft intussen de meeste feiten bekend.

 

In Sint-Pieters-Leeuw werden de voorbije weken gewapende overvallen gepleegd op een drankenhandel en twee bankkantoren. Kort voordien werden er gelijkaardige feiten gepleegd in Dilbeek, aan een bankfiliaal en een kantoor van bpost. Het politie-onderzoek leidde dinsdag tot de arrestatie van twee mannen van 34 jaar oud. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde gingen ze telkens op dezelfde manier te werk. Onder dwang van een vuurwapens werden de slachtoffers verplicht geld af te halen, dat ze vervolgens moesten afgeven.

De twee verdachten werden intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Ze hebben de meeste feiten bekend”, zegt Sabine Lievens van het parket van Halle-Vilvoorde. Ze werden door de onderzoeksrechter aangehouden.” De twee verdachten verschijnen binnenkort voor de raadkamer, die zal oordelen over hun verdere aanhouding.