Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verjaardagseditie voor internationaal Duiveltjestoernooi Tempo Overijse

Verjaardagseditie voor internationaal Duiveltjestoernooi Tempo Overijse

Dit weekend vierde het internationaal Duiveltjestoernooi van voetbalclub Tempo Overijse haar 20ste verjaardag. Zowel bij de U8 als bij de U9 streden topclubs uit binnen- en buitenland voor de eindwinst. Wij volgden de U9 van Overijse tegen de Engelse club Tottenham en het Duitse Bochum.

 

De spelertjes van de U9 van Tempo Overijse begonnen gedreven aan hun wedstrijd tegen Tottenham. De Londense doelman moest enkele keren aan het werk, maar Tempo-Overijse kon het niet waar maken. De club verloor met 0-2. “Tottenham heeft meer druk op de bal en speelt harder, maar we maakten ons niet belachelijk,” aldus speler Sinne.

Ook tegen het Duitse Bochum kon Tempo Overijse niet winnen. De ploeg verloor met 1-5, maar erg vindt het team dat niet. Zich mogen meten met enkele binnen- en buitenlandse topploegen is veel waard. “De laatste vier à vijf jaar zijn we beginnen te werken op kwaliteit. Het is dankzij mond-aan-mond-reclame dat die topploegen naar hier komen om met hun jeugdspelers op zo’n hoog niveau te spelen,” aldus organisator Eric Vanderhoeven.