Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vermeende Syriëganger vrijgelaten die school liep in Vilvoorde

Vermeende Syriëganger vrijgelaten die school liep in Vilvoorde

Een 18-jarige student uit Zemst, die midden januari werd opgepakt omdat hij ervan verdacht werd om in Syrië te willen gaan strijden, is vrijgelaten door de Brusselse raadkamer. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De student, die school liep in Vilvoorde, was in verdenking gesteld van diefstal en opzettelijke slagen en verwondingen. Daarnaast werd hij beschuldigd van het aanzetten tot discriminatie, haat of geweld tegen een groep of gemeenschap. De jongeman zou ook concrete plannen hebben gemaakt om naar Syrië te vertrekken. (Lees ook “18 jarige leerling Vilvoordse school aangehouden die naar Syrië wou vertrekken”)

“Maar er is geen enkel bewijs dat hij betrokken is bij terroristische activiteiten”, zegt zijn advocaat. Volgens hem was de jongeman zichzelf midden januari al gaan aangeven bij de politie. De raadkamer heeft de jongeman nu onder voorwaarden vrijgelaten. Volgens zijn raadsman is de student niet meer welkom in zijn school. Hij neemt ook aanstoot aan de verklaringen van burgemeester Bonte. Die had na zijn arrestatie verklaard dat de student de aanslagen in Parijs verheerlijkt had.