Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verstrengde maatregelen nieuwe opdoffer voor feestzalen

Verstrengde maatregelen nieuwe opdoffer voor feestzalen

De Nationale Veiligheidsraad verstrengt vanaf morgen de maatregelen om de coronapandemie in ons land onder controle te krijgen. Onze sociale bubbels moeten kleiner en evenementen worden ingeperkt. Uitbaters van restaurants en feestzalen moeten opnieuw een opdoffer verwerken. “Sinds maart heb ik al tientallen feesten moeten verplaatsen. In de periode dat het wel mocht, is hier welgeteld één feest doorgegaan”, zegt Gilbert Van Thillo van Hof Ten As in Melsbroek.

Op 1 juli mochten uitbaters uit onze regio hun feestzalen opnieuw de deuren openen, gisteren kregen ze te horen dat de komende maand tijdens feesten maar tien personen toegelaten zijn. Het sociaal contact tussen mensen moet minder, en dat heeft zo z’n gevolgen. “Het zal opnieuw een weerslag hebben op het aantal reservaties. Je merkt aan de klanten dat ze terug angstig zijn”, zegt Gilbert Van Thillo. “Op zondag hebben we vaak iets oudere klanten. Vorige week was het hier veel minder druk dat de weken ervoor.”

Dankzij de activiteiten in de brasserie moet Gilbert geen enkele werknemer meer op technische werkloosheid zetten, al blijven de inkomsten veel lager dan voor corona. De feestzaal blijft intussen akelig leeg. “Ik heb tientallen feesten moeten verplaatsen. De meesten hebben gelukkig niet geannuleerd, maar ik heb geen idee wanneer er opnieuw volk in de feestzal zal zitten. Ik ben een dertigtal jaar bezig en heb een reserve opgebouwd, maar voor startende ondernemers is dit een ramp. De toestand was al heel erg, ik denk dat een bloedbad niet meer te vermijden valt”, besluit Van Thillo.