Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vertrekhal Zaventem opnieuw geopend

Vertrekhal Zaventem opnieuw geopend

De vertrekhal van de luchthaven van Zaventem is vandaag opnieuw gedeeltelijk in gebruik genomen.

40 dagen lang heeft het personeel met man en macht gewerkt om het gedeelte dat het minst beschadigd raakte bij de aanslagen op 22 maart, opnieuw gebruiksklaar te maken voor de passagiers. En vandaag was het zover. Na een openingsceremonie konden de reizigers van zo’n 3 vluchten opnieuw gebruik maken van de vernieuwde vertrekhal. “Ik dank iedereen die hieraan van ver of dichtbij heeft meegewerkt. De heropening is een belangrijk moment voor de hele luchthavengemeenschap en België. Voor velen zal het een emotioneel moment zijn, waarbij iedereen kan rekenen op de steun van de grote luchthavenfamilie”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Vanaf tweede helft juni opnieuw tot 100% capaciteit

Vanaf maandag wordt de check-in voor alle vluchten verdeeld over de vernieuwde vertrekhal, waar zo’n 111 van 180 check-inbalies opnieuw gebruikt kunnen worden, en de tijdelijke constructies. “De laatste twee weken zagen we de passagiersaantallen op onze luchthaven aangroeien. Het is positief dat passagiers en luchtvaartmaatschappijen snel weer hun vertrouwen in onze luchthaven tonen. Het is ook een hoopvol signaal van herstel voor het hele land, niet in het minst voor de Brusselse economie die zwaar te lijden heeft onder de gevolgen van de aanslagen. Onze doelstelling is om de capaciteit tot 100% te laten stijgen tegen de tweede helft van juni”, aldus nog Feist.

Nabestaanden bezochten vrijdag al de vertrekhal

Vrijdag kregen al zo’n 350 slachtoffers en nabestaanden van de aanslag de kans om de vertrekhal te bezoeken. Ze werden bijgestaan door psychologen en hulpverleners. Zo’n bezoek kan helpen bij het verwerkingsproces. Ook in Maalbeek in Brussel kregen slachtoffers en nabestaanden als eerste de kans om het metrostation te bezoeken. Voor hen is het belangrijk dat ze een duidelijk beeld kunnen vormen van waar hun dierbaren zijn overleden.