Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verwaarloosde honden vinden warme thuis

Verwaarloosde honden vinden warme thuis

De twee zwaar verwaarloosde honden die begin december werden aangetroffen in velden in Steenokkerzeel en Nossegem, hebben een warme thuis gevonden. Eén van hen wordt geadopteerd door Ferry Heikoop, de uitbater van het dierenopvangcentrum in Zemst. Dat is de plek waar de honden de voorbije maand verzorgd werden.

Beide honden, die de namen Liv en Billie kregen, hadden zware verwondingen en waren fel verzwakt toen ze werden gevonden. Zo hadden ze bijtwonden over het hele lichaam, zaten helemaal onder de vlooien en helemaal uitgemergeld. Door de nodige medische zorgen in het dierenopvangcentrum in Zemst en bij gastgezinnen konden beide honden de voorbije maand op krachten komen en herstellen. Liv vond vorige week een warme thuis. Billie blijft bij Ferry Heikoop, de uitbater van het dierenopvangcentrum.

“Ik kon mij niet meer inhouden. Zondag waren er kandidaten voor haar in het asiel. Ze zocht mij toen zoveel op dat ik besloten heb haar zelf te houden. Ze krijgt er een speelkameraadje bij en drie jonge poezen. Vrijdag zal Billie het gastgezin verlaten en zich bij mijn roedel vervoegen. Hpoelijk verloopt alles goed, maar ik heb er het volste vertrouwen in. Ook Liv heeft een gouden mandje gekregen”, zegt Ferry Heikoop op sociale media.