vierarmentunnel.png

Vierarmentunnel krijgt slagbomen

woe 28 jul 2021

De Vierarmentunnel in Kraainem wordt in het najaar voorzien van slagbomen. Op die manier kan de tunnel bij een incident meteen afgesloten worden.

De Vierarmentunnel is één van de vijf tunnels in Vlaanderen die tot het Europees vervoersnetwerk behoren. Om de veiligheid op dat wegennet te verzekeren gaat het Agentschap Wegen en Verkeer alle tunnels van slagbomen voorzien. “Dit moet toelaten om bij een incident de tunnels meteen af te sluiten”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Lydia Peeters. “Hierdoor zijn er zo weinig mogelijk automobilisten in de tunnel en kunnen hulpdiensten vlotter hun werk doen.” 

Om het verkeer tijdig af te remmen en weg te leiden worden er over de snelweg portieken geplaatst met dynamische verkeersborden. Die zullen de toegelaten snelheid stelselmatig verlagen en de automobilisten waarschuwen. Ter hoogte van de laatste afrit staan er ook verkeerslichten. Op die manier kan het verkeer omgeleid worden. De slagbomen en verkeerslichten worden bediend vanuit het Verkeerscentrum.

Het gaat om een investering van 7 miljoen euro, waarvan een deel betaald wordt door Europa. De werken aan de Vierarmentunnel zijn dit najaar voorzien. Ook de overige tunnels die het Agentschap Wegen en Verkeer beheert, zullen in de komende jaren worden uitgerust met slagbomen.

Foto: Google Maps