Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vierde editie van Week van de Korte Keten moet consument nog meer bij lokale boer brengen

 

Vierde editie van Week van de Korte Keten moet consument nog meer bij lokale boer brengen

Op een boerderij in Weerde in Zemst is vanmorgen de aftrap gegeven voor de vierde editie van de Week van de Korte Keten. Van 15 tot 23 mei worden in heel Vlaanderen tal van activiteiten gelanceerd die mensen moeten aansporen om lokaal te kopen.

Het aantal aanbieders in de korte keten neemt toe en ook de belangstelling van de consument groeit. Reden genoeg voor de Vlaamse provincies, het Departement Landbouw & Visserij, het Steunpunt Korte Keten en VLAM om al voor de vierde keer een Week van de Korte Keten op poten te zetten.

De aanzet voor de feestweek werd gegeven op het familiebedrijf Van Haesendonck in Weerde. Onder meer Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits (CD&V) en gedeputeerde voor Landbouw Tom Dehaene (CD&V) tekenden present. Zij mochten onder meer de aardbeien van Van Haesendonck proeven en plukken. Het familiebedrijf kweekt ook grondwitloof en biedt een brede waaier van lokale producten aan in hun hoevewinkel. Ook al bracht corona de consument dichter bij de lokale boer, toch blijft de verkoop via de korte keten nog beperkt. Daar moet de vierde Week van de Korte Keten verandering in brengen en dus organiseren landbouwers, verenigingen, steden en gemeenten tal van activiteiten.

Een overzicht vind je hier.

(Foto: Tom Dehaene)