Vijverfestival verschuift naar september

woe 12 mei 2021

Het Vijverfestival in Dilbeek verschuift naar het derde weekend van september. Dat heeft de organisatie beslist na lang overleg. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het Vijverfestival in Dilbeek stond normaal begin juli op de agenda. “Maar er zijn te veel onduidelijkheden om alles tegen dan georganiseerd te krijgen”, aldus de organisatie van het festival. “We bekijken met de gemeente hoe het festival er in september zou kunnen uitzien. Al zien we ons wel verplicht om de festivalfans die hun beste outfit al hebben klaarliggen toch nog even met de voeten op de grond te zetten. De coronarichtlijnen en besmettingscijfers blijven allesbepalend.”

Gisteren legde de federale regering de versoepelingen voor de komende maanden vast. Vanaf 13 augustus zijn grote festivals opnieuw mogelijk. In normale omstandigheden lokt het Vijverfestival zo’n 10.000 bezoekers. De organisatie werkte de voorbije maanden zes scenario’s. Op basis van die scenario’s werkt het nu verder aan deze editie, die zal doorgaan op 17, 18 en 19 september.