Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde trekt naar de Raad van State tegen milieuvergunning asfaltcentrale

Vilvoorde trekt naar de Raad van State tegen milieuvergunning asfaltcentrale

Vilvoorde gaat de milieuvergunning aanvechten bij de Raad van Sate die werd afgeleverd aan de BAM-asfaltcentrale in Neder-over-Heembeek. Die zou gebouwd worden aan de Buda-brug net aan de grens met Vilvoorde. Zowel mobiliteits-, milieu- als procedureredenen liggen aan de basis van deze beslissing van het Vilvoordse schepencollege. 

Vorig jaar gaf Brussel de nodige vergunningen voor een nieuwe asfaltcentrale aan het kanaal in Neder-over-Heembeek. Maar binnenkort komt er in de buurt ook nog een nieuw sorteercentrum van Bpost. Vilvoorde is dus bang voor een nieuwe mobiliteitsknoop en de stad werd bovendien niet gehoord tijdens het openbaar onderzoek.  (Bekijk ook de reportage: ‘Vilvoorde tegen komst asfaltcentrale op oude Marly-site’)

Het schepencollege heeft daarom beslist een procedure te starten bij de Raad van State. Vilvoords burgemeester Hans Bonte betreurt het dat er steeds vaker een toevlucht moet worden gezocht in juridische procedures. Maar de stad zag volgens hem geen alternatief om deze bizarre beslissing ongedaan te maken.