Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde wil met renovatiepremie het centrum opwaarderen

 

Vilvoorde wil met renovatiepremie het centrum opwaarderen

Vilvoorde gaat 1.250.000 euro vrijmaken voor de renovatie van woningen in het centrum. Met deze maatregel wil Vilvoorde het centrum van de Zennestad opwaarderen. 

Wie in het centrum van Vilvoorde woont en zijn huis wil renoveren kan vanaf 1 januari hiervoor een premie aanvragen bij de stad.  Wie ingrepen uitvoert waardoor er ook boven een winkel kan gewoond worden kan tot 15.000 euro krijgen.  Dat geldt ook voor wie een handelspand ombouwt tot een woning. Voor noodzakelijke ingrepen in een woning of aan de gevel kan een subsidie tot 10.000 euro aangevraagd worden. 

Met deze subsidie wil de stad inwoners die in het centrum wonen, aanmoedigen hun woning onder handen te nemen. Veel mooie huizen maken immers een mooie stad. Het initiatief komt bovenop de geplande herinrichting van het Vilvoords handelscentrum. 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.