Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde wil VRT op leegstaande CAT-site

Vilvoorde wil VRT op leegstaande CAT-site

Vilvoorde doet opnieuw een poging om de VRT naar de Zennestad te halen. Burgemeester Hans Bonte wil de openbare omroep een plaats geven op de leegstaande CAT-site. De komst van VRT zou Vilvoorde als mediastad in Vlaanderen nieuw leven inblazen.

Vilvoorde onderneemt een nieuwe poging nu de Raad van Bestuur van de VRT op voorstel van de directie de samenwerking stopzet met het architectenbureau dat de gebouwen aan de Reyerslaan zou vernieuwen. In 2012 stelde Vilvoorde zich ook al kandidaat om de VRT te verwelkomen. Het denkt nu aan de leegstaande CAT-site. 

“Na 22 jaar leegstand na de sluiting van Renault zullen we nog voor het einde van dit jaar een aantal fundamentele keuzes moeten maken over de invulling van dit gebied. Vilvoorde heeft bewezen oude vervuilde grond succesvol te kunnen omvormen naar kwaliteitsvolle nieuwe zones met voldoende ruimte en opportuniteiten voor duurzaamheid, wonen en werken", vertelt Bonte. "De CAT-site is een ideale plaats om de VRT niet alleen meer ruimte te bieden, maar eveneens de nodige kansen tot versterking door die clustering van media- en facilitaire bedrijven."

De CAT-site ligt namelijk vlakbij mediabedrijven als Videohouse, Lites en televisiezenders RINGtv en Kanaal Z. Ook andere media als Medialaan en Woestijnvis hebben Vilvoorde als thuisbasis. De CAT-site, 50 hectare groot, is volgens de stad Vilvoorde ook de ideale plek voor de VRT omdat het makkelijk bereikbaar is met de wagen, fiets en het openbaar vervoer. 

Het stadsbestuur heeft intussen ook contact opgenomen met de voorzitter van de VRT en Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle. "Wij hebben alles te bieden wat ze nodig hebben. Als de Vlaamse regering Vlaanderen economisch wil versterken, kiest het voor Vilvoorde", besluit Bonte.