Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoordse moslims koken n.a.v. ramadan voor vluchtelingen

 

Vilvoordse moslims koken n.a.v. ramadan voor vluchtelingen

De Vilvoordse moslimgemeenschap heeft naar aanleiding van de start van de ramadan, maandagavond gekookt voor de vluchtelingen die in Vilvoorde verblijven.

“Er hebben ongeveer 70 vluchtelingen zich ingeschreven. Voor hen hebben we 25 kippen klaargemaakt. En dit initiatief beperkt zich niet tot vandaag want we gaan een maand lang elke dag iets klaarmaken voor hen”, verduidelijkt Moad El Boudaati van de Vilvoordse moskee. “Wat zeker niet mag ontbreken op het menu tijdens de ramadan is de harira. Dat is een klassieker. Deze soep is te vinden bij alle moslimgezinnen. Die is vrij zwaar. Dus niet te veel van eten”, glimlacht El Boudaati.

Het zijn de moslims van de Vilvoordse moskee zelf die naar het vluchtelingencentrum op de ASIAT-site gestapt zijn met de vraag of ze tijdens de ramadan mogen koken voor de asielzoekers.  De vluchtelingen gingen daar op in onder meer omdat de cateringfirma in het opvangcentrum geen halalvlees aanbiedt.

Vanaf 22u komen de vluchtelingen aan. Eerst wordt er gebeden en nadien mag iedereen aan tafel. En wat mooi is aan dit project: zowel moslims als niet moslims zijn welkom. “Ik denk dat over alle geloofsgemeenschappen heen er veel belang wordt gehecht aan het helpen van mensen die in nood zijn en die het minder hebben. In de Islam is dat niet anders”, besluit El Boudaati. Een uitgebreide sfeerreportage krijg je vanavond in KrisKras.