vites_spl.jpg

ViTeS opent nieuwe hub en kringwinkel met tekort aan personeel

vrij 22 okt 2021

Vandaag opent aan de Bergensesteenweg in in Sint-Pieters-Leeuw een nieuwe winkel en HUB van Kringwinkel ViTeS. De Kringwinkel is niet alleen een tweedehandswinkel, maar in de eerste plaats een sociaal tewerkstellingsinitiatief. Maar door de krapte op de arbeidsmarkt is het moeilijk om mensen te vinden en zoekt ViTeS nog 30 werknemers voor de nieuwe site in Leeuw.

 

“De Kringwinkel geeft een job, opleiding en toekomstperspectief aan mensen die minder kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt,” legt directeur van ViTeS Luc Daelemans uit. Achter de tweedehandswinkel schuilt een hele operationele werking: goederen worden ingezameld, in verschillende ateliers winkelklaar gemaakt en uiteindelijk verkocht in de Kringwinkel.

ViTes heeft dan ook verschillende jobs in de aanbieding: van chauffeurs, tot sorteerders en winkelpersoneel tot begeleidend personeel. De nieuwe stek die vandaag opent in Sint-Pieters-Leeuw is veel groter dan de vorige en vraagt dan ook om meer personeel, op termijn zelfs dubbel zoveel. En daar blijkt het schoentje te knellen. “De krapte op de arbeidsmarkt speelt ons parten,” zegt Lieven Van der Stock, directeur van ViTeS. “In de regio Sint-Pieters-Leeuw hopen we alvast om met onze partners lokale tewerkstelling te bewerkstellingen.” Concreet is ViTeS vooral op zoek naar maatwerkmedewerkers en begeleidend personeel.

 

Meer informatie vind je hier.