Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

ViTeS opent nieuwe hub en kringwinkel met tekort aan personeel

ViTeS opent nieuwe hub en kringwinkel met tekort aan personeel

Vandaag opent aan de Bergensesteenweg in in Sint-Pieters-Leeuw een nieuwe winkel en HUB van Kringwinkel ViTeS. De Kringwinkel is niet alleen een tweedehandswinkel, maar in de eerste plaats een sociaal tewerkstellingsinitiatief. Maar door de krapte op de arbeidsmarkt is het moeilijk om mensen te vinden en zoekt ViTeS nog 30 werknemers voor de nieuwe site in Leeuw.

 

“De Kringwinkel geeft een job, opleiding en toekomstperspectief aan mensen die minder kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt,” legt directeur van ViTeS Luc Daelemans uit. Achter de tweedehandswinkel schuilt een hele operationele werking: goederen worden ingezameld, in verschillende ateliers winkelklaar gemaakt en uiteindelijk verkocht in de Kringwinkel.

ViTes heeft dan ook verschillende jobs in de aanbieding: van chauffeurs, tot sorteerders en winkelpersoneel tot begeleidend personeel. De nieuwe stek die vandaag opent in Sint-Pieters-Leeuw is veel groter dan de vorige en vraagt dan ook om meer personeel, op termijn zelfs dubbel zoveel. En daar blijkt het schoentje te knellen. “De krapte op de arbeidsmarkt speelt ons parten,” zegt Lieven Van der Stock, directeur van ViTeS. “In de regio Sint-Pieters-Leeuw hopen we alvast om met onze partners lokale tewerkstelling te bewerkstellingen.” Concreet is ViTeS vooral op zoek naar maatwerkmedewerkers en begeleidend personeel.

 

Meer informatie vind je hier.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.