Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaamse primeur in Asse: wasstraat voor herbruikbare bekers

 

Vlaamse primeur in Asse: wasstraat voor herbruikbare bekers

Plastic drankbekertjes op een festival of dorpsfeest worden vanaf 2020 verboden. De herbruikbare cups moeten natuurlijk wèl grondig afgewassen worden. Bij maatwerkbedrijf AMAB in Asse stelde de organisatie Wash-it vanmiddag de eerste Vlaamse wasstraat voor herbruikbare bekertjes voor.

Volgend jaar treedt de nieuwe wet op het cateringmateriaal in werking en dat betekent dat het op zo goed als alle evenementen verboden is om drank te serveren in wegwerpbekers, blikjes of petflessen. Wash-it is een samenwerking van verschillende sociale maatwerkbedrijven en koepelorganisaties zoals de Federatie van muziekfestivals in Vlaanderen (FMiV). Het bedrijf gaat via sociale economie herbruikbare bekers veilig wassen voor evenementen en festivals in gans Vlaanderen.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) opende vanmiddag de eerste wasstraat voor herbruikbare bekers - een investering van 1,5 miljoen euro - bij AMAB in Asse. De voormalige beschutte werkplaats evolueerde naar een modern sociaal maatwerkbedrijf voor tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap. AMAB is de samenvoeging van drie beschutte werkplaatsen – ook nog De Floere te Halle en Dymka Zaventem).

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.