Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaanderen en Brussel willen Neerpedevallei bewaren

Vlaanderen en Brussel willen Neerpedevallei bewaren

Vlaanderen en Brussel werken samen om de Neerpedevallei te bewaren. Dat is een natuurgebied dat loopt van Anderlecht over Sint-Anne-Pede tot in Vlezenbeek. 't Is één van de laatste groene plekken aan de rand van Brussel, en daarom heel gegeerd bij bouwpromotoren.
Als je in de Neerpedevallei rondwandelt, zou je bijna vergeten dat je vlakbij Brussel bent. Het gebied is 25 vierkante kilometer groot én groen, maar staat onder druk. Het is namelijk erg in trek bij bouwpromotoren. Brussel én Vlaanderen, het gebied loopt door tot in Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw, willen deze laatste groene long absoluut behouden. Ze hebben daarom sàmen een plan opgemaakt voor het gebied.
 
'Door die open ruimte te versterken en aan elkaar te linken, en te verbeteren, proberen wij die open ruimte zelf voldoende waarde te geven, zodanig dat die ook geapprecieerd wordt en dat die druk wat vermindert op die open ruimte', vertelt Luc Vander Elst van de Vlaamse Landmaatschappij.
 
Brussel én Vlaanderen gaan nu samen met alle betrokken partijen de plannen concreet maken, om zo op korte termijn tot resultaten te komen.