Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaanderen rouwt om Marieke Vervoort

Vlaanderen rouwt om Marieke Vervoort

In Diest is gisteravond rolstoelatlete Marieke Vervoort overleden. Ze koos voor euthanasie in intieme kring. Wielemie werd 40 jaar. Met Vervoort verliest w.e.m.m.e.l., het expertisecentrum rond waardig levenseinde in Wemmel en LEIF - LevensEinde InformatieForum, een mascotte en voorbeeld.

Vlaanderen rouwt vandaag om Marieke Vervoort, maar respecteert haar moedige beslissing om voor euthanasie te kiezen. Wielemie was heel open over haar wens om waardig om uit het leven te stappen. Vervoort leed aan een progressieve spierziekte waardoor ze dagelijks helse pijnen moest doorstaan.

Ondanks de vaak ondraaglijke pijnen bleef Vervoort positief in het leven staan. Met haar innemelijke persoonlijkheid verliest w.e.m.m.e.l.; het expertisecentrum van professor Wim Distelmans in Wemmel, een voorbeeld en mascotte. “Het was haar ultieme wens. Ik  heb haar jaren geleden beloofd haar te helpen als het zover was. Ze is gegaan op z'n Mariekes. Met een dafalganneke in de hand", zegt Distelmans.

Professor Wim Distelmans - die Vervoort begeleidde - reageert vanavond op RINGtv over wat Marieke Vervoort betekende voor w.e.m.m.e.l. en voor de strijd die hij al jaren voert: het recht op een waardig levenseinde.

Foto: ROBtv